Digital skills: Vég nélküli tanulás

Az emberiség technológiai fejlődése egyre gyorsabb és még ha a jövő valóban itt is van, de nem mindenhol egyformán, még a legelmaradottabb helyeken is érezhetővé kezd válni a változás. Alapozás a digitális képzettségekhez.

A technológiai fejlődés által hajszolt változás nem merül ki a nagyobb LCD tv vagy a drágább mobiltelefon elérhetőségében. Azt a fajta stabilitást, amit egy megtanult, nagy biztonságérzettel használt tudás ad a mindennapokban, a technológia fejlődésnek köszönhetően egyre kevésbé fogjuk érezni, ugyanis a tudásunk egyre gyorsabban avul el.

Az elavult tudás instabilitást jelent, mind szakmailag, mind lelkileg. Könnyen előáll az az állapot, amiben kiszámíthatatlanság okozta bizonytalanság miatt egyre kevesebb jó döntést hozunk.

Védekezés a jövő ellen

Az egyik kedvenc (mentori) kérdésem, hogy mit tennél, ha lenne egy időgéped? Már az is érdekes, hogy a múltba vagy a jövőbe menni valaki. Az pedig, hogy mire használna az időgépet, igazi aranybánya az illető gondolkodásmódjának megismeréséhez.

A legtöbb ember számára a múlt a kézenfekvő választás. Jól ismert környezet, saját szemmel látni történelmi eseményeket, ez a leggyakoribb indok. Kisebb részben már megjelenik a ravaszkódos, „oda, ahol sok pénzt lehet csinálni” logika. Részvények, árfolyamok, lottó, föld vásárlás.

Tapasztalatom szerint a jövőbe azonban meglepően kevesen vágynak. A jövőre sokan valamiféle bizonytalan dologként tekintenek, nem pedig lehetőségre, amivel a múlt hibáit lehet kijavítani a tökéletes jelen érdekében.

Ha ismerjük a jövőt, tudni fogjuk a még meg nem történt múltunk hibáit.

Minél tökéletesebb készülünk fel a jövőre, annál kevesebb hibánk lesz a múltban és annál tökéletesebbnek érezzük a pillanatot, amit jelennek hívunk.

És innen már csak egy apró lépés, hogy a jövőbiztos logikával feküdjünk neki az új ismeretek megtanulásához. A jövőbiztos logika persze nem egy könnyű tudomány, de tudatossággal fejleszthető és tanulható.

Legyünk jövőbiztosak. Varázsszó: miért?

A legalapvetőbb gyakorlási és tanulási módszer a „miért?” kérdés kontextusba helyezése. Miért működik így? Miért alakult ki így? Miért hibás? Miért … ? A cél a kritikus gondolkodás kialakítása és a folyamatok felismerés képességének elsajátítása. Meg egyszerűbben fogalmazva, az ok-okozat felismerése a lehető legtöbb döntési szituációban. Kellemes mellékhatás lehet, hogy nem csak a szakmai életünkben, de magánéletünkben is tudatosabb döntéseket fogunk hozni.

Szintén fontos és nagyon hasznos képesség az elavulási folyamatok felismerése. Ez minden szakmánál más-más logikát kíván. A legfontosabb jelzés a tudás elavulására, ha megindul az automatizációs vagy gépesítési folyamat. A negyedik ipari forradalom (ebben élünk most) az automatizálásról szól, az automatizálás pedig a gépi munkavégzés pontosítását (tanítás emberi tapasztalatok alapján) jelenti. Más kifejezéssel élve, a munkafolyamat elérte azt a pontot, amikor:

  • annyira egyszerű lett, hogy automatizálható
  • olcsóbb a gépi munkavégzés, mint az emberi

A szituáció innentől egyszerűvé válik. Tudnád automatizálni? Ha igen tedd meg, ha nincs rá tőkéd, akkor készülj fel rá, hogy valaki már dolgozik az olcsósításon.

Nem automatizálható? Még értékes a tudásod, de meddig?

És ne felejtsük: “Semmi sem állandó, csak a változás maga.”

Skillek melyek segítenek

A valóságot sokféleképpen lehet tagadni, sőt még torzítani is lehet. De nálam és nálad sokkal okosabb, felkészültebb vagy csak pontosabb eszközökkel rendelkező emberek szerint a szakma váltások korában élünk. Egy átlagember belátható időn belül 4-7 szakmát fog megtanulni élete során és nem azért, mert az egyiket megunta.

Ez különösen annak ismeretében izgalmas, hogy a magyar közoktatás gyakran egyetlen szakmára vagy állásra se készít fel. A tudás elavulása pedig csak azért nem érinti a társadalom nagy részét, mert nincs olyan tudása, ami elavulhatna.

Az átlagéletkor növekedésével és a nyugdíjkorhatár folyamatos emelkedésével a munkaképesség ideje is kitolódik. A negyedik ipari forradalom társadalmi hatásai mindenkit érinteni fognak, különösen azokat, akik ötven év alattiak napjainkban.

Nyersen megfogalmazva, azok akik nem tudnak váltani, vesztesei lesznek a változásoknak.

Számunkra, magyaroknak az egyik legfontosabb skill az angolnyelv ismerete, a lehető legmagasabb szinten. A tudás nyelve az angol és ez még sokáig így maradhat.

Szintén nagyon fontos a globális gondolkodás képessége. A technológia nem nagyon tartja tiszteletben az nemzetállamok határait és sok esetben a helyi törvények is csak évek elteltével reagálnak a globális változásokra.

Bónuszt jelenthet, ha képesek vagyunk elszakadni a szülőföldtől és mobilizált életstílust felvenni.

A két skill együtt megalapozza a kulturális beilleszkedés skillt is, ami elsőre furcsának tűnhet, de egy multinacionális vállalatnál kifejezetten fontos skill az eltérő kultúrák ismerete. És bár vannak kifejezetten nehéz ismeretek (pl. krikett szabályai), azzal legalább érdemes tisztában lenni, hogy az adott nemzetnek mik a főbb kulturális szabályai.

Létezik pár skill, melyek sokak számára nehezen tanulható. Ilyen skill például a kreativitás, intuíció, improvizációs képesség. A nehézségek ellenére legalább a működésükkel és fejlesztési módszereikkel érdemes megismerkedni, ha pedig már most fekete övesnek érezzük magunkat, akkor irány a további fejlődés.

Kötelező skill a technikai ismeretek folyamatos fejlesztése. A „nem vagyok kocka” logika mára nem csak vicces, de kifejezetten káros is. El kell fogadni, hogy a következő évek még inkább technológia vezéreltek lesznek és meg kell érteni, hogy a hétköznapi technológia egyre észrevehetetlenebbé és egyszerűbbé válik.

A tökéletes túlélés képlete

Nyelvtudás + állandó tanulás + mobilitás + networking. A networkingről még nem esett szó ebben a posztban. A networking sokáig csak üzleti értelemben volt értelmezhető, de a tudásalapú társadalmak megjelenésével a networking már a tudás újraelosztásáról is szól.

Ez gyakran sokkal értékesebbnek bizonyul, mint ha egyszeri üzletkötésre használnánk a networkinget.

Hozzánk hasonló területen mozgó szakemberek követése gyakran segít a változás felismeréséhez. És sok esetben egy másolható karriert is kaphatunk, a személyes eszmecserék okozta fejlődésről pedig mindenki győzödjön meg maga (ha még nem tette volna).

Harder. Better. Faster. Stronger. Blockchain. by Silicon Coelho.